17 januari 2009

Världens mest ärliga lag

Ursäkta denna bloggfattiga dag, men som alla vet har Heidlös varit ute på ett långt äventyr. För att bli långrandig: Dagen började med Karlsson på ett kafé i Linné för intag av frukost. Malin ringer och berättar att hon känner sig risig och vill ha en åsikt om hon ska följa med eller ej. Tillslut bestämmer hon sig för att inte smitta ner sina bilkamrater och stannar hemma. Upphämtning på Linnégatan av Katta i metallicgrön Volvo. Coach i framsätet och Camilla redo i baksätet med kaffe. Problemfri färd mot Strömstad på solfina vägar. Vi anlände nästan samtidgt som bil nummer två. Lugn promenad i kallt Strömstad. Uppvärmning på läktaren medan Strömstads A-flickor mötte Åmål.

Matchen började i högt tempo. 4-0 till Heidlös ganska snabbt. Strömstad spräcker min nolla genom min namne vid ledning 6-0. Rosander gör sitt första mål för Heidlös ganska omgående och fler skulle det bli. Strömstad hänger inte alls med i Heidlös tempo och spel som i dag är nästan fritt från misstag. Målen trillar in ett efter ett i första halvlek (vilket inte hör till vanligheterna i första). Ställningen i paus är 22-6 till serieledarna.

Andra halvlek börjar med att jag hittar en ihopknycklad hundralapp mitt på planen (som vi senare generöst ger bort till några småflickor som saknar en hundring). Heidlös fortsätter att mala på i högt tempo, Linn (10 mål i dag) och Malin (7 mål i dag) fortsätter att ta sina lägen. Det kontras, det skjuts och Strömstad har väl i ärlighetens namn inte mycket att sätta emot. Själv blir jag mycket besviken när mål nummer 10 trillar in i slutskedet på matchen, men Coach penna tar nästan slut på bläck av alla "målstreck" i Coachblocket och kampen slutar 44-10 - och vi är ganska nöjda med det. (Andra målskyttar än tidigare nämnda är: Camilla, 5, Karlsson, 5, Katta, 4, Gurra, 7, Maria, 5)

I omklädningsrummet hittar vi en femhundralapp som vi generöst ger till Strömstads kafépersonal och får som tack både korv, kaffe och arraksbollar.

Hemfärden går lika bra den. Kisspaus i Ljungskile efter en varsin Carlsberg (ja, självklart inte Katta då som körde). Fin fickparkering av Katta på Vegagatan. Handboll på tv. Sminkning. Matinköp på Kalaya. Stjärnorna på Slottet. Vin. P3 Guld. Och här är vi nu. (Ursäkta att vi inte blev snyggare, men vi är väldigt sletna efter dagens urladdning)


1 kommentar:

Anonym sa...

mycket att skriva om när det sker långa bortamatcher ( i handboll) händelserik resa jag missade denna gången. Ses på ons. Kram jess