30 januari 2009

"Tack för lektionen"

Matchen i går ja... För det första vill jag säga att även om det inte är några folk på läktaren (förutom Kajsa K med vänner, och Wartas A-lag) är det ändå roligt att spela i en fräsch och stor hall jämfört med att komma till något mörkt krypin. Jag blir i alla fall mer laddad.

Det märktes redan i den första minuten att domaren inte gick att lita på. Vi pratar om samma domare som vi hade när vi mötte Wasaiterna borta - och han var alltså inte bättre den här gången. Det är fantastiskt att bara för ett lag är mycket bättre än det andra så ska domarens nivå skifta så otroligt under matchens gång. Det som Heidlös retade upp sig mest på att han dömde bort, och nu överdriver jag inte, mer än tio mål för övertramp för oss. Något var säkert övertramp, men de flesta var det enligt mina utespelare inte det. Det mest komiska är ju att det är omöjligt att se den gula linjen på det blanka ljusa trägolvet i Lundbystrand när man står på mittlinjen. Och det var där domaren stod hela matchen. Men han tyckte att det kändes bra att chansa. Maria brukar inte reta upp sig i första taget, men hon var riktigt arg hela matchen.

Med tanke på att Jess fick fem mål bortdömda som linjespelare bara i andra halvlek tycker jag att vi får vara nöjda med slutresultatet 27-12. I halvlek ledde vi med 11-4 och då hade Heidlös haft ett bra målvaktsspel och försvarsspel, i andra var skärpan i försvaret inte lika bra och Rya kunde komma till frilägen som de förvaltade bra.

Heidlös målskytte var spritt över hela laget. Vi kontrar, gör mål på genombrott och mål från nio meter. Och än en gång visar våra kanter Linn och Rosander upp en stor repertoar och kan inte vara roliga att möta som målvakt.

Beröm är alltid kul att få (även om Coach tycker att det är lite pinsamt när motståndarnas tränare tackar för lektionen). Efter matchen i går gick en av deras tränare förbi och sa till oss: "Tack för lektionen. Det är så roligt att se er spela. Jo, men det är det. Ni är väl de enda som har bjudit på underhållning i division fyra."