03 december 2008

Nytänkande löptur

Vi bytte håll på slingan runt Ruddalen i dag. Riktigt spännande faktiskt. Det finns en nerförsbacke där man springer förbi en lekplats, och det är där man brukar kunna slappna av för första gången vanligtvis. I dag skulle vi alltså åt andra hållet. Uppåt. Backen var jädrigt lång och seg åt det hållet. Fascinerande, för jag har aldrig förstått att den backen är så lång. Summasummarum är nog ändå att slingan kändes lite mindre jobbig åt det hållet vi sprang i dag. Det kan dock bero på att vi inte var några kanoner som sprang i dag. Det var liksom inte värre tempo än att vi kunde springa och avhandla mer eller mindre viktiga ämnen hela vägen.

Ett mycket viktigt ämne hann vi med: hjärt- och lungräddning. Vi kom till vår stora glädje på att vi ju faktiskt har en sjuksköterska i laget som kanske kan rädda oss om vi skulle falla ihop på planen. Men sen kom vi på att det vore riktigt jobbigt om Karlsson själv trillade ihop. Vem ska rädda henne?!! Vi insåg att vi måste lära oss. Nu lämpar det sig så bra att Karlsson är instruktör i hjärt- och lungräddning, och vi har ju såklart redan börjat planera en kurs. "Skönt, då kanske man kan lära sig nånting i det här laget också", sa Lisa efter träningen. Vet inte riktigt vad Lisa menade.

I dag blev det lite av varje på träningen. Niometarna fick träna på att slå kontringspass till kanterna till exempel. Vi körde den roliga övningen "ringen" (som säkert går under fler namn). Vi, eller rättare sagt utespelarna, gick igenom våra kombinationer, samtidigt som målvakterna hann med en och annan situps. Nu har vi ännu en spelledig helg framför oss. Men vi har redan börjat ladda mentalt för derbyt 14 december. Tror de darrar därborta i ÖHK-hallen.

Inga kommentarer: