18 oktober 2009

Rutin slår glin

Jag tror faktiskt att Heidlös spelade säsongens svåraste match i dag. Därför var det extra skönt med seger just i dag.

Jag räknade till tolv utespelare och två målvakter som värmde upp på Alingsås planhalva före matchen. På Heidlös sida var det lite glesare. Men när Karlsson dök upp en bit in i matchen var vi i alla fall två avbytare på bänken. Min kära målvaktskollega Karin var tvungen att tacka återbud till dagens match och därför fick alltså jag försöka freda målet en hel match - vilket känns i kroppen så här efteråt.

Alingsås gick upp till en ledning med 6-2. Sedan jobbar vi oss in i matchen och tar ledningen med 6-7. Ställningen i paus var 8-11. Mycket stark upphämtning, som alla hade del i.

Heidlös började andra halvlek med att spela 5-1, eftersom vi ville försöka att störa Alingsås duktiga skyttar. Det gick väl sådär och vi backade ner på 6-0 efter ett tag. Vi hade greppet under andra halvlek och ledde med 3-4 bollar. Jag har lite svårt att komma ihåg hur matchbilden såg ut men i slutet av matchen krymper i alla fall Alingsås vår ledning till ett mål. Då, med 30 sekunder kvar, satsar Katta, som inte gjort mål tidigare i matchen, rakt fram utan att tveka och sätter säkert 19-21. Otroligt skönt.

Dessförinnan hade tjejerna hittat på något lurigt därframme, jag tror det kan ha varit en kombination som heter dubbelhaka, som avslutades med att Rosander lämnade sin kantposition och satte bollen i klykan från niometer.

Ett mål från matchen som jag minns extra mycket är också när Rosander hoppar in från kanten men i stället för att skjuta passar in till Anna L på linjen som kan skjuta enkelt i mål. Ett annat minnesvärt mål är Pillans viktiga mål i slutdelen av matchen när tjejerna ordnar till det (jag vet inte riktigt vad det är de hittar på alltid) så att hon får autobahn mellan ettan och tvåan i försvaret.

Plus...
... till Rosander som genomför en hel match trots att hennes knä inte är ok.
... till domarna som skötte sig fint.
... till föräldrar och andra supportrar som följer Heidlös ända till Alingsås.

Minus till...
... bollen - vem fan hade valt ut den (många tappade bollar pga den)?
... knäskador - i dag fick Alingsås en ny.

Till sist...
... var det ett trevligt arrangemang av Alingsås. Speaker, pris till matchens lirare (som Maria fick välförtjänt), och en fruktkorg i omklädningsrummet. Vi glömde för en stund att det är trean vi spelar i.

PS. Rubriken härrör från Coachs kommentar efter matchen.